29 Eylül 2010 Çarşamba

RÖPORTAJ / Ayşe Özyılmazel ile müzik dolu bir sohbet!

Geçtiğimiz senenin son günlerinde yayınladığı, kendi adını taşıyan ilk albümüyle müzik dünyasına "Enerji" dolu bir giriş yapan Ayşe Özyılmazel, bugünlerde "Taşıyo Baksana" adlı beğeni toplayan şarkısının video klibiyle ekranlardan bizlere göz kırpıyor. Kalemiyle olduğu kadar şarkılarıyla da müzikseverlerin dikkatini çeken güzel şarkıcı, sorularımızı tüm içtenliğiyle yanıtladı. İkinci albümü ile ilgili mesajlar da veren Ayşe Özyılmazel; ilk albümünün başarısıyla beraber, müzik dünyasına girmiş olmanın da mutluluğunu yaşıyor.

İlk albümünüz henüz birinci yılını doldurmadan güzel yorumlar aldı ve dört şarkı kliplendi. Albümü ve yorumcu kimliğinizi şu an, müzik dünyasında nasıl bir yere koyuyorsunuz?
Çok güzel bir soru sormuşsunuz ama ben kendimi bir yere koymasam, koymak zorunda kalmasam; daha tatlı, daha mutlu, daha sempatik bir insan oluyorum. İddialı laflar etmek müziğe yakışmıyor. Herkes müziğini yapsın, içinden gelen şarkıları söylesin. İlla ki bir alıcısı çıkar diye düşünüyorum. Kimse kimseye benzemek zorunda değil, hatta benzemezse de daha şık bir durum oluyor.

İlk albümünüzden sonra, müzik adına beklentileriniz ve aldığınız kararlar ne yöne doğru gitti? Geriye dönüp baktığınızda bu girişiminiz şu an size nasıl görünüyor?
Kendi hissettiğin müziği yapmak doğruysa, doğruyu yaptığımı düşünüyorum. İlk albümüm tamamen hayatımdan ve içimden gelen şarkılardır. Benim ve Mert Ekren'in o dönem hissettiğimiz müziktir. Bu yüzden yaptığımız işten çok memnunum. Hayat değiştikçe insan da değişiyor, müzik de değişiyor, söz de değişiyor. Bu değişim elbette ikinci albümüme de yansıyacaktır. Üçüncü albüm ikinci albümden farklı olacaktır. Dördüncü de üçüncüden. Beklenti meselesine gelince, benim tek isteğim şarkılarımı dinleyiciye ulaştırmak ve hep beraber şarkılar söyleyebilmekti. Başka nasıl bir beklentim ya da amacım olmalıdır bilemiyorum.

Müzik dünyasına girdikten sonra hayatınızda neler değişti?
Eskiden bulgur yerdim şimdi havyar yiyorum! Şaka tabi ki! Hayatımın genelinde büyük bir değişiklik söz konusu değil. Fakat içimde çok şeyin değiştiğini fark ediyorum, bu da beni mutlu ediyor. Müzik; hayatımdaki her şeyin, tüm önceliklerin de üzerine geçti. Hayranlarımın olması, beni takip eden ve yazdığımız şarkıları bizimle söyleyen insanların olması müthiş bir mutluluk. Yaşadığıma değiyor gibi hissediyorum ve şimdi kendime daha iyi bakıyorum.

Albümde kliplendirmeyi düşündüğünüz başka şarkılar var mı?
Bana kalsa hepsine çekerim ama bu mümkün değil tabii. Bugüne kadar "Enerji", "İki Sakin", "İstanbul'un Kızları" ve son olarak da "Taşıyo Baksana"ya klip çektik. "Evler Yansın", "Abla" ve "Sevene Kadar"a klip çekmeyi isterim. Olur mu, yoksa artık bir sonraki klip ikinci albümden bir şarkıya mı çekilir onu henüz bilemiyorum.

Yeni albüm çalışmalarınızda Mert Ekren ismini tekrar görecek miyiz?
Tabii ki. Mert benim sözümün müziği, müziğimin sözü gibi. Biz çocukluktan beri arkadaşız. Birbirimizi tek bir bakışla, hiç konuşmadan anlayabiliyoruz. Onsuz olur mu hiç?

Yeni albüm çalışmalarınız başladı mı?
Başladı. Şu sıralar Mert Ekren'le birlikte stüdyoda yeni albümün repertuarını oluşturuyoruz. Yine yazma ve bozma dönemi başladı. Meğer zor olan ilk albüm değil ikinci albümmüş. Şimdi kendimizle yarışma, kendimizi yenmeye çalışma ve daha ileri gitmek için uğraşma dönemi. İnşallah Şubat ayında yayınlamayı planlıyoruz. Çalışıyoruz, çalışıyoruz ama çok da eğleniyoruz.

Önümüzdeki dönemlerde, başka sanatçıların albümlerinde de şarkı yazarı ve besteci olarak yer alacak mısınız?
Evet. Şimdiden üç kişiye şarkı verdik. Yeni albümümün çalışmaları bittikten sonra o konuya daha fazla eğilebileceğim. Şimdilerde kendimden başka birşey düşünemiyorum, şarkıları vermekte cimrileşiyorum ama arkadaşlarımın benim sözlerimle ya da müziğimle şarkı söylemelerinin hazzı da bir başka. Müzik paylaşınca daha da güzelleşiyor.

Kendi şarkılarınızı yazmaya devam ediyor musunuz?
Kendi şarkılarımı yazmaya devam ediyorum. Zaten amaç budur benim için. Kendimi şarkılarla ifade edebilmektir.

Yeni şarkılarınızdan biraz bahsedebilir misiniz?
Yeni şarkılarımdan bahsetmeyi isterdim ama bahsetmesem daha iyi olur çünkü her an fikrimi değiştirebiliyorum. Sadece ilk albümümden çok uzakta durmayan şarkıların olacağını söyleyebilirim.

Peki size en çok neler şarkı yazdırıyor?
Acı ve şaka. Zaten acılar da şaka gibi geliyor bir süre sonra. Aşk acısı çektiğimde stüdyoya koşuyorum. Hayatta birçok şey besliyor beni ama en çok da başıma gelenler, yaşadıklarım besliyor. Fazlasıyla hayatla dalga geçen bir tipim, enerjik şarkılar da o dalgalardan çıkıyor.

Yeni albüm öncesi, single mantığında yeni bir şarkı yayınlamak gibi bir düşünceniz var mı?
Onu da düşündük ama şimdilik bir karara varamadık. Biz albümden gidelim en iyisi.

Önümüzdeki dönem için belirlenmiş olan projelerinizden biraz bahseder misiniz?
Şu anda bütün konsantrasyonum ikinci albümde ve konserlerde. Birkaç önemli proje üzerinde ekip arkadaşlarım çalışıyorlar, onlardan da bahsetmeyelim. Artık olunca görürsünüz!

Kendinizi müzik ve yazarlık dışında hayal ettiğiniz bir alan var mı? Örneğin, oyunculuk yapmayı düşünür müsünüz?
Peşin peşin söyleyeyim oyunculuk yapmayı düşünmüyorum. Yazarlık da, müzik de zaten çok önemli ve insanın kendisini geliştirmesi, her zaman yenilemesi gereken alanlar. Her ikisi de yeterince zamanımı alıyor. İki işimi de çok seviyorum. İkisini de birbiriyle iç içe görüyorum. Daha yolum uzun.

Müzikal anlamda birlikte çalışmak istediğiniz sanatçılar var mı?
Ben herkesle çalışabilirim. Yeter ki aynı yöne bakalım, aynı heyecanı duyalım. Müzikte ayrım yapılmaz. Uyum olursa, kan tutarsa çok güzel işler çıkar.

www.ttnetmuzik.com

Eylem'in şarkısıyla İstanbul'u keşfedin!

Müzik dünyasına 2006 yılında, "Aman" şarkısıyla hızlı bir giriş yapan Eylem, uzun süredir üzerinde çalıştığı yepyeni bir single çalışmasıyla tekrar dinleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Genç şarkıcı, "2010 İstanbul" adını verdiği single çalışmasında Türkçe dahil olmak üzere 6 farklı dilde İstanbul'un güzelliklerini kendi sesinden müzikseverlere ulaştırmayı hedefliyor. Bu single sayesinde bugüne kadar yayınladığı iki albümünde söylediği Türkçe ve İngilizce şarkıların yanına Almanca, Japonca, İtalyanca ve Rusça dillerini de ekleyen Eylem, yeni çalışmasıyla önümüzdeki günlerde müzik marketlerdeki yerini alacak.


www.ttnetmuzik.com

Sibel Tüzün'ün "Saten"i piyasada!

Güçlü yorumcu Sibel Tüzün, iki yıllık bir aradan sonra yeni albümünü yayınladı. Beş şarkıdan oluşan ve "Saten" ismini verdiği yeni albümüyle müzik marketlerdeki yerini alan sanatçı; albümdeki üç şarkının söz ve müziğiyle, iki şarkının da sözlerine kendi imzasını attı.

Geçtiğimiz günlerde müzikseverlerin beğenisine sunulan "Saten" albümünün, 2005 yılında yayınlanması bekleniyordu. Sibel Tüzün'ün Eurovision Şarkı Yarışması'na katılması üzerine ertelenen bu albüm projesi, beş yıllık bir gecikme ile yayınlandı. Zeynep Talu prodüktörlüğünde, yaklaşık on aylık bir çalışmanın ürünü olan "Saten"in çıkış şarkısı; sözleri Fecri Ebcioğlu, müziği Yehuda Offen'e ait olan "Erkekleri Tanıyın". 1969 yılında Ajda Pekkan'ın seslendirdiği şarkıyı, dört yıl önce de Zeliha Sunal seslendirmişti. Tansel Doğanay'ın aranjesi ile hazırlanan şarkı, radyolarda yayınlanmaya başladı.


www.ttnetmuzik.com

Berkay'dan "Ele İnat" ilk albüm!

Geçtiğimiz günlerde televizyon ekranlarında dönmeye başlayan ilk klibi "Taburcu" ile müzikseverlerin dikkatini çekmeye başlayan Berkay, ilk albümü "Ele İnat"ı dinleyicilerle buluşturdu. Albümde yer alan şarkılarla iddiasını şimdiden ortaya koyan genç şarkıcı, "Ele İnat" için yoğun bir hazırlık döneminden geçti.

İzmirli müzikseverlerin yakından tanıdığı Berkay, ilk albümü "Ele İnat" ile gece klüplerinden profesyonel müzik arenasına transfer oldu. Sözü ve müziği Soner Sarıkabadayı'ya, düzenlemesi Emirhan Cengiz ve Tolga Kılıç'a ait olan hareketli şarkı "Taburcu" ile çıkışını gerçekleştiren genç şarkıcı, beğeni toplayan şarkıya Tülay İbak yönetmenliğinde klip çekti. "Ele İnat"ta müzik dünyasının öne çıkan isimlerinin şarkılarına yer veren Berkay'ın albümünde; kendisinin ve Soner Sarıkabadayı'nın yanı sıra; Mithatcan Özer, Sinan Akçıl ve Nezih Üçler gibi isimlerin de imzaları bulunuyor.


www.ttnetmuzik.com

Ebru Polat'tan albüm haberi var!

Ebru Polat; "Çetin Ceviz", "Çok Geç" ve "Kalp Ayazı" albümlerinin ardından, yeni çalışmasını müzikseverlerle buluşturmak için gün sayıyor. Önceki albümlerinde olduğu gibi yine bir cover şarkıyla çıkışını gerçekleştiren Ebru Polat, İbrahim Tatlıses'in ünlü şarkısı "Mutlu Ol Yeter"in video klibi ile ekranlara geliyor.

Geçtiğimiz albümlerinde dinlediğimiz Sezen Aksu şarkısı "Seni Yerler" ve dinleyicilerin hafızalarına Aşkın Nur Yengi'nin yorumuyla kazınan "Seni Aldattım" şarkılarına yeni bir yorum katan Ebru Polat, 1 Ekim'de piyasaya sürmeyi planladığı yeni albümünün çıkış şarkısı olarak "Mutlu Ol Yeter"i seçti. Şarkı ile ilgili olarak "En ağır arabesk şarkılarından birini seslendirdim ama o kadar modern oldu ki, arabeski bir de benden dinleyin" diyerek iddiasını ortaya koyan güzel şarkıcı, yeni albümünün hazırlıklarını biri İngiltere'de ve biri de Türkiye'de olmak üzere iki ayrı stüdyoda tamamlıyor. Geçtiğimiz günlerde kliplenen "Mutlu Ol Yeter" şarkısında Ebru Polat, Tuvana Büyükçınar'ın hazırladığı, saf ipekten oluşan ve swarovski taşlarla bezenmiş özel bir kostüm içinde karşımıza çıkıyor.


www.ttnetmuzik.com

Demet Akalın'dan dördüncü video klip!

Her yıl, yaz mevsiminin gelişi ile beraber, yeni albümü beklenen isimlerden olan Demet Akalın, Nisan ayında yayınladığı son albümü "Zirve 2010" albümündeki şarkıları kliplendirmeye devam ediyor. Dördüncü video klibi için "Bozuyorum Yeminimi" şarkısını seçen Demet Akalın, klibin senaryosunu kendisi yazdı.

Hayranlarına bu albümdeki tüm şarkıları kliplendireceğinin müjdesini vererek, ardarda çektiği kliplerle adından söz ettiren Demet Akalın, "Tecrübe", "Evli, Mutlu, Çocuklu" ve "Çanta" şarkılarının ardından, albümün öne çıkanlarından "Bozuyorum Yeminimi" şarkısını kliplendirdi. Sözleri Yıldız Tilbe, bestesi Bülent Özdemir'e ait olan ve 90'lu yıllarda Hazal'ın sesinden dinlediğimiz şarkıya albümünde yer veren ve Ziynet Sali ile düet yapan Demet Akalın, şarkının klibi ile ekranlara gelmeye başladı. Beğeni toplayan klibin senaryosunu Demet Akalın kaleme alırken, çalışmanın yönetmenliğini Sedat Doğan üstlendi.


www.ttnetmuzik.com

Şebnem Ferah'tan akustik konser!

Rock müziğin en başarılı kadın vokallerinden Şebnem Ferah, 1996 yılından bu yana yayınladığı altı albüm ve bir konser dvd'si ile, müzikseverlerin gönlünde apayrı bir yer edindi. İçten sözleri, vurucu melodileriyle yorumculuğunun yanı sıra söz yazarı ve besteci yönüyle de takdir toplayan Şebnem Ferah, bu akşam hayranlarıyla biraraya geliyor.

Uzun süredir beklenen ve bu akşam (25 Eylül Cumartesi) gerçekleşecek olan konserde Şebnem Ferah, şarkılarını akustik yorumlayacak. Sanatçıya yıllardır birlikte çalıştığı Ozan Tügen, Metin Türkcan, Aykan İlkan, Buket Doran, Ceren Akyıldız'la beraber nefesli çalgılarda Serdar Barçın ve Toygun Sözen, akustik gitarda Can Şengün ve bir de yaylı çalgılar dörtlüsü eşlik edecek. Şebnem Ferah'ın güçlü sesiyle, akustik ezgilerin birleşeceği bu unutulmaz konser, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek.


www.ttnetmuzik.com

25 Eylül 2010 Cumartesi

Ayşe Özyılmazel, dördüncü klibiyle ekranlarda!

Yıllardır kaleme aldığı güncel yazılarıyla tanıdığımız Ayşe Özyılmazel, kendi adını taşıyan ilk albümüyle müzik dünyasına merhaba demişti. Mert Ekren ile birlikte hazırladıkları albümün çıkış şarkısı "Enerji" ile uzun süre müzik listelerinde yer edinen Özyılmazel, albümünün dördüncü video klibiyle ekranlarınıza gelmeye başladı.

Albümünde; "Enerji", "İki Sakin" ve "İstanbul'un Kızları" şarkılarını kliplendiren Ayşe Özyılmazel, dördüncü video klibi için, albümün onuncu ve son şarkısı "Taşıyo Baksana" adlı şarkıyı seçti. Müziği Mert Ekren, sözleri Mert Ekren ve Ayşe Özyılmazel'in ortak imzasını taşıyan şarkının klibi New York'da çekildi. Yönetmenliğini Sedat Doğan'ın üstlendiği çalışmanın görüntü yönetmenliğini ise Emre Başaran yaptı. Dünyaca ünlü oyuncu Tom Cruise'un sevilen filmi Vanilla Sky'ın çekildiği sokaklardan birinde başlayan klipte; Times Square, Battery Park, Central Park, metro ve Grand Central Station gibi on farklı mekanda çekimler tamamlandı.


www.ttnetmuzik.com

Soner Arıca "Neredeydin" diyor!

Nisan ayında son albümü "Yarın Her Şey Değişebilir"i yayınlayan, pop müziğin sevilen sesi Soner Arıca, geçtiğimiz günlerde albümünün ilk video klibini çekti. On yeni şarkı ve beş remix düzenlemesinin yer aldığı albümün ilk video klibi "Neredeydin" adlı şarkıya çekildi.

Sözü ve müziği Soner Arıca'ya ait olan "Neredeydin" adlı duygusal çalışma için kamera karşısına geçen sanatçıya, klipte Elif Baş eşlik etti. Ferit Çetinkaya ve müzik yazarı Suat Kavukluoğlu'nun birlikte yönettiği klibin senaryosu yine Suat Kavukluoğlu tarafından yazıldı. Ayrılmaya karar veren bir çiftin hikayesinin anlatıldığı klipteki hikaye, bir sonraki klipte son bulması planlanıyor. Albümün ikinci video klibi için "Kayıp" şarkısını seçen sanatçı, müzik kariyeri boyunca 46 video klip çekerken, bu albümle beraber, klip rekorunu 50'ye çıkarmak istiyor.


www.ttnetmuzik.com

Usta ikili aynı sahnede!

Müziğin usta isimlerinden Bülent Ortaçgil ve Zuhal Olcay, "Başucu Şarkıları" ile başlayan ortak çalışmalarına devam ediyorlar. Güçlü yorumcular, dillere dolanan şarkıları ve unutulmaz canlı performanslarıyla hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Bugüne dek yayınladıkları onlarca albüm ve düzenledikleri yüzlerce konserlerle dinleyicilerin gönlünde taht kuran Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil, "Başucu Şarkıları" ve "Başucu Şarkıları 2" ile birlikte yakaladıkları müzikal uyumu sahneye taşıdılar. Birlikte birçok konser veren iki büyülü ses, dinleyicilerine boğazda romantik bir gece yaşatacak. Zuhal Olcay ve Bülent Ortaçgil'e sahnede dört kişilik yaylı grubu da eşlik edecek. İki usta isimle beraber, bir o kadar önemli müzisyenleri de dinleme şansına ulaşacağınız konserde; bas gitarda Gürol Ağırbaş, davulda Cem Aksel, perküsyonda Birol Ağırbaş ve tuşlu çalgılarda Baki Duyarlar'ın yer aldığı orkestra ile 24 Eylül Cuma akşamı, Kuruçeşme Arena'da büyülü bir geceye yaşamaya hazır olun.


www.ttnetmuzik.com

Yaşar, sevenleriyle buluşuyor!

Türk pop müziğinin önemli yorumcu, besteci ve söz yazarlarından Yaşar, sevilen şarkılarıyla sahnedeki yerini alıyor. Bu akşam, (24 Eylül Cuma) Jolly Joker Balans'ta müzikseverlerle buluşacak olan sanatçı, eski ve yeni şarkılarıyla dinleyicilerine keyifli saatler yaşatacak.

"Kör Bıçak", "Divane", "Kumralım", "Aldanırım", "O'nun Vedası", "Birtanem" gibi unutulmayacak eserlere imzasını atarak, özellikle 2000'li yılların başında müzik dünyasında fırtınalar estiren Yaşar, son albümü "Eski Yazlar"ı geçtiğimiz aylarda yayınladı. Senelerdir bozmadığı müzikal çizgisini bu albümde de devam ettiren Yaşar, son albümüyle de dinleyicilerin beğenisini kazandı. Son şarkılarından ve birer klasik haline gelmiş olan eski şarkılarından oluşturduğu repertuvarıyla Yaşar, bu akşam Balans sahnesinde kendisini dinlemeye gelenlerle birarada olacak.


www.ttnetmuzik.com

22 Eylül 2010 Çarşamba

RÖPORTAJ / Tuğba Özerk - Hediye

Türk popunun en güçlü kadın yorumcularından Tuğba Özerk, geçtiğimiz sene yayınladığı "Aşkın Her Hali" albümüyle müzik listelerinde ve özellikle de dijital platformlarda büyük başarı elde etti. Müzik kariyerinde hedef çıtasını her geçen gün daha yüksekte tuttuğunu söyleyen sanatçı, son single çalışması "Hediye" ile tekrar gündeme geldi. "Hediye"nin başarısı ile son derece mutlu günler geçiren Tuğba Özerk, içtenlikle sorularımızı yanıtlarken, hayranlarına da yeni albüm müjdesi verdi.

"Aşkın Her Hali" albümünüzün yeni çıktığında gerçekleştirdiğimiz röportajımızda single çıkarma gibi bir fikrinizin olmadığını söylemiştiniz. Fikrinizi değiştiren ne oldu?
Fikrimi yapımcılarımla beraber değiştirdik. Bu, tek başına alınmış bir karar değil. Bu tür kararları ben zaten tek başıma almıyorum, şirketimle beraber yürüyoruz. Aslında biz yeni albüm çalışmasına girecektik, bu yaza da bir önceki albümden bir kliple devam edecektik ama hayranlardan da aşırı istek gelince oturup bir toplantı yaptık, bir şarkı sunalım dedik. Yeni şarkı yayınlamam için de çok istek geldi. Albümle ilgili müjdeleyici bir şarkı duymak istediler, dolayısıyla fikrimizi de bu etkenler oluşturdu.

Peki "Hediye" yeni albümünüzle ilgili bir fikir veriyor mu?
Benim şarkılarım ne kadar klasik bir formda gibi görünse de aslında çok farklı bir tınısı var. Bir Tuğba Özerk formu var şarkılarda. Albüm de yine aynı şekilde Tuğba Özerk tarzında söz ve müziklerle devam edecek bir tarzda olacak. Şu anda içimden gelen müziği yapıyorum. Kendi şarkılarımı yazıyorum. İçimden gelen müziğin sesi değişirse zaten tarzım da değişir ama şimdilik böyle gidiyor. Yeni albümde birçok renk ve form olacak. Hatta yeni yazdığım 40-50 tane şarkım var ve hepsi de birbirinden farklı.

"Hediye"nin nasıl bir hazırlık aşaması oldu?
Çok acele oldu bir kere. Benim yazdığım şarkılar da aslına bakarsan bir nevi hazırlık çalışması. Bir sonraki aşama seçim aşaması oluyor. Şarkıyı şirketimle birlikte seçtik. Zaten tek şarkı olduğu için hazırlık aşaması da çok uzun sürmedi ama asıl aşama benim şarkıyı yazma aşamamdı bence.

Bir anda bu kadar çok şarkı yazdığınıza göre siz nasıl bir aşamadan geçtiniz?
Besteci ve söz yazarlığı anlamında iyi bir konumda olduğumu biliyorum. Satışlarımızda da bunu ölçebiliyoruz. Bu çok önemli bir zirve aslında ama ben hala daha kendimi zirvede görmüyorum. Böyle düşünürsem yere çakılmak çok daha kolay olur. Bunun asıl formülünün, çok samimi yazmaktan kaynaklandığına inanıyorum. Şarkılarımı tamamen içimden geldiği gibi ve ruhumdan kopan duygularla yazdığım için o samimiyetin yavaş yavaş insanlara geçtiğini düşünüyorum.

Peki şimdi single'a bakış açınız ne yöne doğru gitti?
Daha çok yeni olduğu için henüz bilemiyorum. Bu daha benim ilk single deneyimim. Single'ın nasıl bir mantık olduğunu daha yeni yeni anlayacağım herhalde.

Bir sanatçı olarak değerlendirdiğinizde, sizce single sanatçıyı daha mı taze tutuyor?
Tabii ki! Bir şarkı ile kendinizi tekrar hatırlatmak, insanlara görünmek, sesinizi duyurmak sanatçıyı bence taze tutar.

Şarkının herhangi bir versiyonunun olmaması göze çarpıyor. Şarkının tek bir versiyon ile çıkmasının özel bir sebebi var mı?
Yok, aslında yapabilirdik ama fırsatımız yoktu. Kimsenin zamanı yoktu, ben de dahil olmak üzere. Erhan Bayrak, şirket, herkes çok yoğundu. Biz bunu hayranlara bir şekilde ulaşabilmek ve istediklerini verebilmek adına yaptık. Versiyon olarak da çok beğendik. O yüzden çok farklılaştıracak bir şeye gerek duymadım. Kafaları karıştırmayalım dedik.

"Hediye"ye bir video klip gelecek mi? Nasıl bir klip düşünceniz var?
Şirketimle konuştuk, belli fikirler var kafamızda ama şu an tam olarak oturmuş değil.

"Aşkın Her Hali" ile şarkı yazarlığınızın zirvesine çıktınız. Bundan sonra yolunuza kendi şarkılarınızla mı devam edeceksiniz?
Herhalde öyle olacak. Çok özel, çok sevdiğim bir şarkı olursa okumak isterim ama gidip de özel olarak bir arayışa gireceğimi sanmıyorum. İnşallah böyle yazmaya devam ettiğim müddetçe de arayışım olmayacak.

Her albümünüzde, kendi şarkılarınıza biraz daha çok yer veriyorsunuz. Bu grafiği nasıl yükselttiniz?
Kariyer planlamamı çok uzun yıllar önce kendim yaptım. Birileri, başka birileri için kariyer çizer ve onlar onu oynarlar ya hani, ben öyle değildim. Planımda hep çıtamı yavaş yavaş yükseltmek vardı çünkü o zaman yerimi sağlamlaştırmak daha kolay olacaktı. Gerçekten bugün baktığımda basamakları yavaş yavaş, emin adımlarla çıkıp kariyerimi sağlamlaştırdığımı ve doğru yolda olduğumu görüyorum. Ne olursa olsun bu planlamayı yapamıyor olsaydım çok daha kötü pozisyonlar yaşayabilirdim. Hep adım adım ve aşırı göz önünde olmadan, polemiklere girmeden var olma taraftarıydım ve bunu başarabildiğim için insanların gözünde saygın bir sanatçı olduğum için çok mutluyum.

Şu aralar albüm hazırlığınız ne durumda?
Daha repertuvar aşamasındayım. Hala şarkı yazıyorum. Seçebileceğimiz aşamaya bile daha gelmedik. Hazırda şarkı olunca seçmesi daha kolay oluyor. Şarkı arayışına girmek çok daha zor. İnşallah iyi bir albüm olacak.

Ne kadar bekleyeceğiz?
Çok uzun bir ara vermeyeceğim. Kolay olmuyor bu işler, sakin sakin yapmak lazım. Bugüne kadar yaptığımız şeylerin devamını getirip güzel bir şey yapmak lazım. O yüzden de acele etmiyoruz.

Önümüzdeki dönemlerde şarkılarınızı başka sanatçılardan dinleyecek miyiz?
Gönen diye bir arkadaşımıza "Seyrüsefer" diye bir şarkı verdim. Başkaları da var. Genelde genç arkadaşlar şarkılarımı daha çok istiyorlar. Yeni çıkacak olan arkadaşlar, bir şans gibi görüyorlar şarkılarımı. Bu benim için büyük bir mutluluk. Paylaşmayı çok seviyorum. Seslendirebildikleri müddetçe şarkılarımı paylaşırım. Seslendirebildikleri müddetçe diyorum çünkü benim şarkılarım söylemesi kolay şarkılar değiller. Hakkını verebilecek insanlarla paylaşmayı çok isterim tabi ki.

Sezonun hit şarkılarının bestecilerinden beğendikleriniz var mı?
Ben her şeyi dinliyorum. Genelde işim dolayısıyla takip ediyorum. Beğendiğim çok işler var son dönemde. Çabuk tüketilen değil de daha çok insanların içine işleyen şarkıları seviyorum ben. Hareketli de olabilir, illa slow olması gerekmiyor. Melodisi ve sözü güzel olan her şeyi de dinliyorum. Ayırt etmiyorum. Şahısları dinlemiyorum ben, şarkıları dinliyorum. Bir insanı sevmiyor olabilirim ama şarkılarını sevebilirim. Dolayısıyla son dönemde sevdiğim çok şarkı var.

www.aveamuzik.com
21.09.2010

Cem Adrian'ı özleyenlere!

Türkiye'de alternatif müzik alanında başarılı işlere imza atan ve ses tellerinin normal bir insanın üç katı uzunluğunda olmasıyla dikkatlerimizi çeken Cem Adrian, 2005 yılında "Ben Bu Şarkıyı Sana Yazdım" ile başladığı müzik yolculuğuna devam ederken, konserlerinde de hız kesmiyor. En peslerden, en tizlere yayılan, 4.5 oktavlık bir sese sahip olan sanatçı, yine şarkıları ve sesiyle dinleyicilerini büyülemeye hazırlanıyor.

Prodüktörlüğünü, tüm söz, müzik ve aranjelerini kendisinin üstlendiği, 2008 yılında yayınlanan, dördüncü ve son albümü "Emir"de; elektronik unsurlarla kendi müzikal renklerini biraraya getiren Cem Adrian, daha sert bir altyapıyla dinleyicilerin karşısına çıkmıştı. Pamela Spence ve Hayko Cepkin'in de düetleriyle yer aldığı albümün konserlerine devam eden sanatçı, Ankara'lı hayranları için sahnedeki yerini alacak. 23 Eylül Perşembe akşamı, If Performans Hall'de mikrofon başına geçecek olan Cem Adrian, alternatif müzikseverlere uzun süre akıllarda kalacak bir performans sergileyecek.


www.ttnetmuzik.com

Tarkan, yeni albümün ilk klibiyle ekranlarda!

Tarkan, Temmuz ayında yayınladığı son albümü "Adımı Kalbine Yaz" ile müzik dünyasının gündeminde olmaya devam ediyor. Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen konserlerinden birinde klip müjdesi veren sanatçı, "Öp" şarkısının video klibi için kamera karşısına geçti.

Müzik listelerinde zirveye oturan albümün ilk video klibi için sözleri Sezen Aksu, müziği de Tarkan ve Ozan Çolakoğlu imzalarını taşıyan "Öp" şarkısını seçen Tarkan, klibini ilk defa resmi internet sitesinde yayınladı. Yönetmenliğini Nadi Bekar'ın üstlendiği çalışmanın sanat yönetmenliğini Mertkal Kanıbelli yaptı. Çekimleri üç gün süren çalışmada 10 farklı mekan ve 130 kişilik kalabalık bir cast ekibi Tarkan'a eşlik etti. Stilistliği Ceyda Balaban tarafından yapılan klip ekranlarda yayınlanmaya başladı.


www.ttnetmuzik.com

Göksel ile nostaljiye yolculuk!

Yayınladığı son iki albümü "Mektubumu Buldun Mu?" ve "Hayat Rüya Gibi" ile müzikseverleri nostalji yolculuğuna çıkaran Göksel, konserleriyle de nostalji atmosferini dinleyicilerine tattırmayı sürdürüyor. Şu sıralar "Sevil Neşelen" klibiyle ekranları süsleyen sempatik sanatçı, dinleyicileriyle biraraya geliyor.

Geçtiğimiz sezon açılışını yapan ve sezon boyunca farklı etkinliklerle seyircileri buluşturan Kumbaracı50 sahnesinde en güzel şarkılarını seslendirecek olan Göksel, 23 Eylül Perşembe akşamı sahnedeki yerini alıyor. 70'li ve 80'li yılların en sevilen şarkılarına kendine has yorumuyla tekrar hayat veren ve canlı performansıyla beğeni toplayan sanatçı, "Yokuşüstü Müzik Konserleri" etkinliği kapsamında sizlerle buluşmaya hazırlanıyor.


www.ttnetmuzik.com

Soner Sarıkabadayı "Sadem" ile sahnede!

Son günlerin en başarılı isimlerinden Soner Sarıkabadayı, ardı ardına yayınladığı single çalışmaları ve dikkat çeken şarkılarıyla dinleyicilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayınladığı "Sadem" isimli midi albümünü müzikseverlerle buluşturan sanatçı, şimdi de yeni albümün ilk konseriyle seyircilerin karşısına çıkıyor.

Sözü ve müziği Soner Sarıkabadayı imzası taşıyan "Sadem" isimli yeni şarkısının üç farklı versiyonu ile "Pas" şarkısının da remix düzenlemesine yer verdiği albümünü görücüye çıkaracak olan sanatçı, 22 Eylül akşamı İstanbul'lu dinleyicileriyle beraber şarkılarını seslendirecek. Geçtiğimiz senelerde "Pas" ve "Buz" ile çıktığı müzik yolculuğunda bir çok ödüle layık görülen Sarıkabadayı, Çarşamba akşamı Jolly Joker Balans'ta kendisini dinlemeye geenlerin alkışlarını bekliyor.


www.ttnetmuzik.com

Ümit Sayın geri döndü!

Altı yıl boyunca, müzik kariyeriyle ilgili herhangi bir çalışmada bulunmayan Ümit Sayın, uzun süren sessizliğini bozdu. En son, 2004 yılında yayınladığı albümü "Mai" ile dinleyiciyle buluşan Ümit Sayın, geçtiğimiz günlerde müzik kariyerinin ilk single çalışmasına imzasını attı.

Sözü ve müziği kendisine, aranjesi Bahadır Tanrıvermiş'e ait olan "Takılma" adlı yepyeni bir şarkıyla müzikseverlerle buluşan Ümit Sayın, tek şarkılık çalışmasını single olarak da yayınladı. Özellikle 90'lı yıllardan bu yana Tarkan, Işın Karaca, Zeynep Dizdar, Deniz Arcak gibi pop müzik dünyasının önemli isimlerine katkıda bulunan ve onlarca hit şarkısını paylaşan Ümit Sayın, "Takılma" şarkısında da bilinen tarzını koruyor. Raflardaki yerini alan çalışmanın fotoğrafları Kemal Doğulu tarafından çekildi.


www.ttnetmuzik.com

Erdem Ergün kliplendi!

Geçtiğimiz haftalarda radyo ve dijital platformlardan dinleyiciyle buluşan "Alma Ahımı" şarkısı ile merak uyandıran Erdem Ergün, bir anda tüm dikkatleri üzerine çekti. Müzikseverler tarafından sosyal paylaşım sitelerinde büyük ilgi gören ve kısa sürede yüksek sayıda izlenme rakamına ulaşan şarkı, geçtiğimiz günlerde kliplendi.

"Yek Ahenk" albümüyle, 23 Eylül tarihinde müzik marketlerdeki yerini alacak olan Erdem Ergün; sözü ve müziği kendisine ait olan "Alma Ahımı" şarkısına kısa film çalışmalarını aratmayacak bir senaryo ile klip çekti. Salih Singin yönetmenliğinde, Bostancı'da, yaklaşık 16 saatlik çekimler sonucu kliplenen çalışmada; Erdem Ergün görülmüyor. Bir ayrılık hikayesinde yaşanan gel gitlerin anlatıldığı klipte, ünlü oyuncular Cemal Hünal ve Damla Cercisioğlu rol alıyor. "Alma Ahımı", klibiyle beraber ekranlarda yayınlanmaya başladı.


www.ttnetmuzik.com

17 Eylül 2010 Cuma

Mercan'dan sıradışı video klip!


Geçtiğimiz yıllarda dünyaca ünlü sanatçı Dannii Minogue'un seslendirdiği "Put The Needle On It" şarkısını, Alper Narman'ın yazdığı Türkçe sözlerle seslendirerek "Sana Değil Kardeşine" ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Mercan, albümündeki şarkıları kliplendirmeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde albümünün ilk konseri için sahne almaya hazırlanan genç sanatçı, heyecanlı bir geri sayımda.

Çıkış şarkısıyla aynı adı taşıyan albümünün üçüncü video klibini çeken Mercan, hem sözleri hem de klibi bakımından Türkiye'de bir ilke imza attığı şarkısı "Hepsi Gay"in klip çekimi için kamera karşısına geçti. Mitolojide önemli bir yeri bulunan Kaz Dağları'nda çekilen klip, iki günde tamamlandı. Kalabalık bir ekiple çalışılan sette Mercan, her biri özel tasarımlar olan ilginç kostümler giydi. Dokuz erkek, iki kadın dansçının Mercan'a eşlik ettiği klibin yönetmenliğini Muammer Koçak ve Deniz Erol üstlendi. Senaryosu da genç sanatçıya ait olan çalışmada stil danışmanlığı ve makyaj; Mehlika Aydoğan ile Georgina Billington tarafından yapıldı. Albümünün ilk konserini vermeye hazırlanan pop müziğin marjinal kızı Mercan, 30 Eylül Perşembe akşamı İstanbul Jolly Joker Balans sahnesinde hayranlarının karşısına çıkacak.


www.ttnetmuzik.com

AnaPop'tan ustalara saygı etkinliği!


Geçmişle gelecek arasında köprü kuracak önemli bir müzik ve sanat etkinliği bu hafta müzikseverleri biraraya getiriyor. Özlemini çektiğiniz sanatçılarla yeni nesil dinleyicilerin buluşması, 18 Eylül Cumartesi akşamı garajistanbul'da gerçekleşecek.

Anadolu topraklarında yeşermiş olan ve dünya çapındaki akımlardan etkilenen müziğin altın çağı 60'lı, 70'li yılların Türk pop ve rock müziğinin; konserler, atölyeler ve belgesel gösterimleriyle genç nesillere aktarılmasını hedefleyen AnaPop, dönemin ustalarını dinleyiciyle buluşturuyor. Müziğe gönül veren ustalara saygılarını sunmak ve unutulmaya yüz tutan bir dönemi yeni kuşağa tanıtmak için düzenlenen konserde Grup Ses, Kırıka, Sysu,Ayyuka, Kurtalan Ekspres, Moğollar, Osman İşmen Orkestrası feat. Erol Büyükburç, Gökçen Kaynatan Show Orkestrası, Replikas, Derdiyoklar, Kabus Kerim, Barış K, Pilooski sahne alacak. Dönemin önde gelen müzisyenlerini aynı sahnede görmenin keyfini yaşamak için Cumartesi akşamı garajistanbul buluşmasındaki yerinizi alın.


www.ttnetmuzik.com

Arabesk müziğe rock dopingi!

Barbaros Akbulut, Özer Kırçak, Korkut Peker ve Pınar Seda Günday'ın oluşturduğu İstanbul Arabesque Project, "Her Gün İsyanım Var" isimli ilk albümlerini Eylül ayı sonunda piyasaya sürmeyi hedefliyor. Yaklaşık iki yıl önce kurulan ve kayıtları internet üzerinden yayılan grubun albümünde sevilen arabesk eserler, rock formatında tekrar hayat buluyor.

Arabesk müziğin önemli isimlerinin şarkılarına yer verilen albümde; Hakkı Bulut'un "İkimiz Bir Fidanın" ve "Son Mektup", İbrahim Tatlıses'in "Allah Allah", Selami Şahin'in "Senin Olmaya Geldim", Sait Büyükçınar'ın "Her Gün İsyanım Var Kadere", Ali Tekintüre ve Yunus Bülbül'ün "Aldanma Çocuksu" eserlerinin yanı sıra sözü ve müziği gruba ait olan, arabesk formatında üç adet de beste bulunuyor. Türkiye'nin birçok yerinde sahne alan ve konser verdikleri her mekanı dolduran grubun albüm lansman konseri, Hakkı Bulut ve Selami Şahin gibi arabesk müziğin usta isimlerinin de katılımıyla 6 Ekim Çarşamba gecesi Ghetto'da yapılacak.


www.ttnetmuzik.com

Babutsa ile kıpır kıpır Yunan ezgileri!

Geçtiğimiz yıl yayınladıkları ilk albümleri "Babutsa London Calling" ile iddialı bir çıkış yapan ve "Yanayım Yanayım" şarkısıyla aylarca müzik listelerinden inmeyen Babutsa, yepyeni bir şarkıyla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Henüz raflardaki yerini almadan video klibini izlediğimiz "Tabi Güzelim", Yunan ezgileriyle yine dans ettirecek.

Bir cover çalışması olan ve üzerine Türkçe sözler yazılan şarkının düzenlemesi Fettah Can tarafından yapıldı. Şarkının orjinali; 2007 yılında "Eimai Akoma Eleftheros" adıyla, Yunan şarkıcı Thanos Petrelis tarafından seslendirildi. Önümüzdeki günlerde müzik marketlerdeki yerini alacak olan maxi single çalışmasında, "Tabi Güzelim" şarkısının dört farklı versiyonuyla beraber, Babutsa'nın kısa sürede geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan "Yanayım Yanayım"ın iki farklı versiyonu bulunuyor.


www.ttnetmuzik.com

Ferhat Göçer'den yeni klip!

Ünlü sanatçı Ferhat Göçer, dördüncü stüdyo albümü "Biz Aşkımıza Bakalım" ile beğeni toplamaya devam ediyor. Albümün dördüncü video klibi için "Vefası Eksik Yarim" şarkısını seçen Ferhat Göçer, duygusal şarkısıyla yine dinleyicileri hüzünlendirecek.

Sözü ve müziği Sinan Akçıl, düzenlemesi ise Ozan Doğulu imzası taşıyan şarkının klibini Mustafa Uslu yönetti. Geçmişte ayrıldığı eski sevgilisini unutamayan bir adamın hikayesinin anlatıldığı klip için Ferhat Göçer, Sarıyer'de eski evlerin bulunduğu bir mahallede kamera karşısına geçti. Ferhat Göçer'in yorumuyla beğeni kazanan veGöçer'in "kırgınları barıştırmasını diliyorum" dediği şarkının söz yazarı Sinan Akçıl, bu şarkıyı hastanedeyken terk edilen bir arkadaşının gerçek hikayesinden etkilenerek kaleme almış. Klip, önümüzdeki günlerde ekranlarda olacak.


www.ttnetmuzik.com

Zeliha Sunal gün sayıyor!

Başarılı sahne performanslarıyla tanıdığımız Zeliha Sunal, yepyeni şarkılarını topladığı "Aşk Bana Kalır" adlı albümüyle çok yakında müzik marketlerdeki yerini almaya hazırlanıyor.

Prodüktörlüğünü de sanatçının kendisinin üstlendiği albümde; sözü ve müziği Zeki Güner'e ait "Gözlerinde Duruyor Aşk", "Cemre" ve "Kıyamazdın", Aysuda Ülkü Zeren imzalı "Aşk Bana Kalır" ve sözleri Mehmet Yüzüak, müziği Rıfat Şanlıel'e ait olan "Sevda Yolu" adlı bir cover şarkı yer alıyor. Albüm fotoğraflarını Raşit Algül'ün çektiği çalışma; Murat Yeter, Volga Tamöz ve Tolga Tümözen aranjörlüğünde hazırlandı. Albümün mastering'i Tarık Ceran tarafından yapıldı. Albümün ilk video klibi Hüseyin Karagöz tarafından, "Kıyamazdın" adlı şarkıya çekilirken, klipte aşkına sahip çıkmayan erkeğe, kadının duyguları anlatılıyor. Farklı yaşlardan dokuz kadın oyuncunun rol aldığı video klipte, oyuncular arasında "Arka Sıradakiler" dizisinin sevilen oyuncusu İlter Akcebe de bulunuyor. Zeliha Sunal'ın albümünün 20 Eylül'de raflardaki yerini alması bekleniyor.


www.ttnetmuzik.com

15 Eylül 2010 Çarşamba

Müzik dünyası "Mavi"ye boyanıyor!

Müzik dünyasına her geçen gün yeni bir isim daha katılmaya devam ediyor. Yeteneğiyle hemen göze çarpan Mavi; kendi adını taşıyan, dört şarkı ve bir remix çalışmasının yer aldığı ilk albümünü 17 Eylül'de müzik dinleyicisinin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Orkun Tunç ve Taner Yurdunkulu'nun müzikal direktörlüğünde hazırlanan; Seyyal Taner'in 80'li yıllarda söylediği "Neler Oluyor" şarkısının da yer aldığı albümde ayrıca söz ve müziği Mavi'ye ait olan "Düş", "Bırak", "30" ve "Bırak" şarkısının remiks versiyonu yer alıyor. İki sene içerisinde hazırladığı albümü "amatörlük heyecanı" taşıyan bir çalışma olarak tanımlayan Mavi; ilk video klibini, ruh halini özetlediğini belirttiği şarkısı "30"a çekti. Mavi'nin şarkıları çok yakında müzik marketlerdeki yerini alıyor.


www.ttnetmuzik.com

mor ve ötesi'nden bir "Araf" hikayesi!

Geçtiğimiz aylarda yayınladıkları yeni albümleri "Masumiyetin Ziyan Olmaz" ile müzikseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan mor ve ötesi üyeleri albümün ikinci video klibi için kamera karşısına geçti. Grubun hayranlarının kısa süre içinde ön plana çıkardığı şarkısı "Araf"a çekilen video klip, ekranlarda yayınlanmaya başladı.

Yönetmenliğini Ketche'nin üstlendiği klibin görüntü yönetmenliğini Soykut Turan yaptı. Fatih Ormanı'nda çekilen klibin tüyler ürpertici atmosferinde grup üyeleri bir yandan alevlerle, bir yandan sağanak yağmurla boğuştukları bir arayışın içinde mezar kazarken görülüyor. Ürkütücü bir gecede çekilen klipte mor ve ötesi'ne ünlü oyuncu Janset eşlik ediyor. "Araf"ın video klibi tüm müzik kanallarında ve video paylaşım sitelerinde eş zamanlı olarak yayına girdi. Klip çalışmasının hemen ardından konserlerine devam eden grup; 18 Eylül Cumartesi akşamı Antalya'da 10.Uluslararası Side Kültür Sanat Festivali'nde, 24 Eylül Cuma akşamıysa İzmir Ooze Venue'de sahne alacak.


www.ttnetmuzik.com