Son zamanlarda özellikle reklamları ve kampanyalarıyla birlikte tüketiciye yakın ve samimi bir duruş sergileyen Avea, yepyeni bir oluşumla aynı zamanda yenilikçi yanını da göstermiş oldu. "Müzik bloggerları yeni müzik medyasıdır" iddiasını ortaya atarak bir fikir takımı oluşturan Avea, Ekim ayı itibariyle her ay düzenlediği "Tea & Talk" buluşmalarıyla da müziğin o geniş yelpazesinin birer parçası olan, birbirinden farklı müzik bloggerlarını biraraya getirdi. İlk amaç ise tamamen müzik odaklı. Biraraya gelmek, fikirleri paylaşmak ve müzik adına güçlenmek. Yılların müzik yazarı Tolga Akyıldız'ın yönetiminde toplanan ekip, ilk olarak 29 Eylül'de biraraya geldi.
Birbirinden değerli müzisyenleri ağırladıkları "Avea Sıra Dışı Müzik" ve "Avea Escape To Music" konserlerinin bu yıl ilk konuğunun, efsanevi İngiliz grup James olduğunu duyunca heyecanladık tabii ki. 6 Ekim'de gerçekleşen konserdeki yerimizi aldık, James şarkılarıyla ve Avea'nın biz müzik bloggerlarına sunduğu imkanlarla da açıkçası çok keyifli bir gece geçirdik. Sunulan imkanlar yalnızca konserlerle sınırlı değildi tabii ki. Galata'daki Blogger's Base'in sıcak ortamında gerçekleşen ilk "Tea & Talk" toplantımızda müziği yazmayı konuştuk. Artık ona tam bir "müzik adamı" demek farz olan Naim Dilmener, Cumhuriyet Gazetesi müzik yazarı Zülal Kalkandelen ve muhtemelen "Pop Dedik" desem çoktan tanımış olacağınız Murat Meriç, toplantının da ilk konuklarıydı. Müzik bloggerlarının en hassas olması gereken konu müziği yazmak şüphesiz. "Müzik yazarı kimdir? Müzik yazarının işlevi, misyonu ne olmalıdır? Müzik yazarının nesnelliği nerede bitmeli, öznelliği nerede başlamalıdır? İnternet ortamında müzik yazarı olmanın avantaj ve dezavantajları nelerdir?" sorularına 2 saat süresince hep birlikte cevaplar aradık. Neticede; müziği nerede yazdığınız veya ne yazdığınız aslında önemli değil, önemli olan taşıdığınız "doğru bilgi" sorumluluğun her nerede yazıyor olursanız olun farkında olmak.
Her ay düzenlenen ve belirlenen bir konu etrafında dönen "Tea & Talk" buluşmalarının ikincisiyse 17 Kasım'daydı. Bu toplantının gündemiyse "Müzisyen ve Sosyal Medya"ydı. Artık günümüzün en yaygın iletişim aracı olan sosyal medya zaten her daim içinde olduğumuz ve gitgide herkesi içine almaya başlayan kocaman bir dünya olduğu için tabii ki büyük bir merakla katıldık. Kolpa grubunun bassçısı ve aynı zamanda müzik dünyasında pek çok sanatçının sosyal medya stratejilerini yürüten Bora Yeter, duruşu, şarkıları ve son günlerde de sosyal medyadaki aktifliğiyle dikkat çeken Aylin Aslım ve Avea'nın sevilen reklam yüzü ve aynı zamanda müzisyen olan Erdem Yener bu defaki toplantının konuklarıydı.
Neredeyse 3 saati devirdiğimiz ve bolca güldüğümüz sohbette sosyal medyanın avantajlarının yanı sıra yanlış kullanımıyla doğabilecek devantajlarını, müzik dünyasını en çok meşgul eden konulardan biri olan telif altapısının nasıl geliştirilebileceğini ve son dönemdeki trend sosyal medya stratejilerini konuştuk. "Sosyal medyada nasıl daha etkili olunabilir?" sorusuna verilen cevaplarsa şüphesiz orada bulunan tüm bloggerların ortak merak konusuydu. Gecenin sürpriziyse Avea'nın biz blogger'lara özel olarak hazırladığı ve Avea'nın düzenlediği tüm konserlerde kullanabileceğimiz, bloglarımıza ve ismimize özel "Blogger Card"larımız oldu. Şimdilerde biz Aralık ayında gerçekleşecek olan bir sonraki "Tea & Talk" buluşmasını bekliyoruz ama onun öncesinde 16 Aralık gecesi Garaj İstanbul'da gerçekleşecek olan Rox konserinde olacağız. Sizler de bu oluşuma dahil olan bloggerların kimler olduklarına ve neler yazdıklarına bir göz atmak isterseniz, işte bizim takımımız;
Artemis Günebakanlı - http://manyetikbant.tumblr.com
Hayalsu Altınordu - http://www.musicalife.org
Okan Aydın - http://www.fasitdaire.blogspot.com
Onur Büber - http://www.apartmandairesi.tumblr.com
Onur Yazıcı – http://www.puht.tumblr.com
Harun İzer – http://www.alcakbasinc.blogspot.com
Çetin Cem Yılmaz – http://www.cekmekaset.com
Ahmet Kamil Taşkın – http://www.muzikgazetesi.com
Hakan Tok – http://www.hayatmuzik.com
Olcay Tanberken – http:///www.dikkatmuzik.com
Gamze Sakallılar – http:///www.muzikkafasi.blogspot.com
Fatih Melek – http://www.gercekpop.com
Papatya Tıraşın – http://www.grizine.com
Rahşan Koçoğlu – http:///www.waxpoeticg.wordpress.com
Beren Özel – http://www.bicycledition.tumblr.com
Zekeriya Şen - http://www.tikabasamuzik.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder