20 Temmuz 2010 Salı

Boğaza karşı Rihanna!




Geçtiğimiz sene ülkemizi ziyaret eden Kylie Minogue'in muazzam konserine gidemediğim için bunun acısını 3 Haziran akşamı gerçekleşen Rihanna konserinde çıkarmaya karar verdim. Dünya gözüyle bir "dünyaca ünlü pop yıldızı" görmüş olurum diyerekten Kuruçeşme Arena'daki 15 bin kişilik kalabalığın arasındaki yerimi aldım.


Garanti Bonus Card'ın 10. yılı şerefine "The Last Girl On Earth" turnesi kapsamında Türkiye'ye getirdiği ve son dönemde yaşadığı dayak olayları ile gündemde olan Rihanna, Türkiye'deki ilk konserini vermiş oldu. Konser öncesi etrafta bolca ünlü şahsiyete rastlamak da mümkündü. Şunu görmüş olduk ki, günler öncesinden "yılın rock konseri Rihanna konseri olacak" diyen Mehmet Tez, ne kadar da haklı olduğunu kanıtladı. Her ne kadar bu yıl Sonisphere Festival olduğu için "yılın rock konseri" diyemesem de sonuçta Rihanna bildiğiniz rock star'lar gibi sahnedeki yerini aldı. Bunda tabi ki Extreme grubunun efsanevi gitaristi Nuno Bettencourt'un payı da %80 civarında.


Etrafta gırla cüzdanı şişik gençlerimizin ve manken gibi kızlarımızın bulunduğu konser için 650 bin dolar aldığı iddia edilen Rihanna, tam saatinde sahnedeki yerini aldı. Sade ve yüksek belli bir mayo altı ve göbeğini açıkta bırakan deri bir üst giyen Rihanna'nın şarkılarından çok kıyafet değiştirmesi istek aldı seyirciden. Her şarkıdan sonra birkaç dakikalığına ortadan kaybolan Rihanna'nın arkasından yurdumun ikoncan kızları "hadi yaaa kıyafet değiştirsin artııaak" diye bağırsa da Rihanna gayet güzel bir kıyafet seçimi yapmıştı, aynı kıyafetle de konseri tamamladı. Rihanna, konsere son albümü "Rated R"dan "Hard" şarkısı ile başladı ve "Te Amo", "Rockstar 101", "Shut Up And Drive", "Rehab", "Rude Boy", "Hate That I Love You", "S.O.S", "Don't Stop The Music", "Disturbia" gibi birbirinden hit olmuş şarkılarını tek tek seslendirdi. Her şarkıda ayrı ayrı koreografiler izledik, hatta "Disturbia" şarkısında devasal robot gibi dansçılar da Rihanna'ya eşlik etti.


Neredeyse 10 kişilik bir dansçı kadrosu ile beklenenin üzerinde bir performans gösteren Rihanna'nın konseri boyunca, turne için hazırlanmış ve "Rihanna dünyada kalan son insan olsaydı ne olurdu?" teması içeren videolar seyrettirildi. "Rockstar 101" şarkısında bir arada gerçekten de kendimi Whitesnake konserinde gibi hissettim. Nuno'nun gitar tonları ve soloları bize bir pop konserinden çok rock konseri izletmiş oldu. Rihanna da her ne kadar gitar çalmasa da, eline siyah bir elektro gitar alıp çalıyormuş gibi yaparak kendinden geçti. Bu da yetmedi, aldığı davul derslerini gösterircesine sahneye ayrı bir davul getirterek bir de davul çaldı.



Seyirci ile iletişimi tam bir dünya starı standartlarında az biraz yapmacık olsa da "i love you guuuyyss", "heey istanbuuull" naraları atan Rihanna'nın konser boyunca yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Hatta bir şarkısını da sahnede oturarak seyircilerle göz göze söyledi. Bir oraya bir buraya hareket eden, yerlerde de sürünen Rihanna o mayo ile nasıl oldu da frikik vermedi valla helal olsun. Geçtiğimiz günlerde Mika seyircisinin coşkusunu takdire şayan bulduğum için Rihanna'nın topladığı 15 bin kişilik kalabalıktan o kadar da ses çıkmadı diyebilirim. Bir ara Rihanna görüntüleri yansıtılan sahne önü seyircilerinin coşkusunu izledi ve projeksiyondan onlara el salladı. Fakat yine de alanda kayda değer bir heyecan yoktu. Zengin çocukları o kadar harekete, tezahürata, alkışa programlı olmasa gerek.


Konserin en coşkulu anı ise tabi ki finaliydi. "Umbrella" şarkısı ile 90 dakikalık konserini tamamlayan Rihanna, bu şarkıda seyircileri konfeti yağmuruna tuttu. Konser alanının belirli yerlerine yerleştirilen düzeneklerden birdenbire konfetiler havaya uçuşmaya başladı. Hatta arada şemsiyelerini açanlar bile oldu. Konser bittiği anda "Dream is over. Wake up!" yazısı ile uyandık, Rihanna'yı dünya gözüyle izlediğimizi algıladığımız gibi turnenin bir parçası olan "What a Wonderful World" şarkısı banttan dinletildi. İstanbul için güzel bir konser deneyimi olmuş oldu Rihanna. Şimdi de ısrarla Madonna'yı bekliyoruz!

Fotoğraflar:
http://armrd.deviantart.com/ (Fotoğrafları büyük boyutlu görebilmek için üzerilerine tıklayın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder