19 Temmuz 2013 Cuma

Geleceğe daha umutla bakmak için: INSPARKUS!




20 yaşından beri iş hayatında olan biri olarak birçok kez sektör değiştirdim. Ne istediğime kesin olarak karar vermem ise uzun bir zaman aldı. Ancak genç yaşlarda aldığınız risklerdeki korkusuzluk, yaş ilerledikçe yerini korku ve endişeye bırakıyor. Bizim zamanımızda bunun önüne geçebilmemiz için bir desteğimiz yoktu desem klişe bir cümle olacak ama gerçekçi olmak gerekirse aynen böyle. Ancak artık Insparkus var. Insparkus bildiğimiz kariyer sitelerinden biri değil. Onun farkı “Kariyeri Tasarlama Sistemi” olmasında. Adeta karşınızda bir yaşam koçu varmışçasına hem de. Hiçbir noktanın eksik kalmadığı, hatta neredeyse içinde yaşadığınız bir gelecek gerçekten var.
Insparkus’la önce kendinizi tanıyorsunuz. Kendinize dürüst olduğunuz takdirde bu hiç de zor olmayacak. Bu aşamada, her ayrıntısı düşünülmüş sorularla en derinde hayalini kurmaya bile çekindiklerinizi gözünüzde canlandırıyor ve dile getiriyorsunuz. Adeta bir terapideymişçesine sizi ve düşüncelerinizi önemseyen sorularla rahatlıyorsunuz. Her şeyden önce Insparkus kendinizi hayatınızın filmine kaptırmanızı sağlıyor. Bırakın dile getirmeye, düşünmeye, hayal etmeye bile çekindiğiniz, hatta inanmadığınız tüm isteklerinize daha çok inanmanızı sağlıyor. Size yöneltilen sorular öylesine ince düşünülmüş ki, belki de bugüne kadar hiç düşünmediğiniz yönlerinizi düşünmeye başlıyorsunuz. Ve hatta “neden olmasın?” demeye de başlıyorsunuz, ki bunu aslında hayatın hiçbir alanında unutmamak gerek.

Kariyer uzun bir yol. Başta tam olarak ne istediğinizi kestiremediğiniz zaman bütün yolu yanlış gitme ihtimaliniz çok yüksek. İşte bu yüzden Insparkus’la önce yola hazırlanıyorsunuz. Bu yol nasıl bir yol, sizi ne gibi zorluklar bekler, yolun sonunda neleri görüyorsunuz hepsini anlatıyorsunuz. Daha sonra da istediğiniz geleceği ısmarlıyorsunuz. Bir vizyon kolajıyla hayatınızda neleri istiyorsanız çekinmeden dile getiriyor hatta bir kolajda somutlaştırıyorsunuz. Hayalini kurduğunuz geleceği yaşayanları değerlendiriyor, sizi de onlar gibi hedefinize götürecek yolları planlıyorsunuz. Engeller her daim çıkabilir, Insparkus “her şey senin içinde” mottosuyla bu engelleri de yine “kendinize olan inancınızı dimdik tutarak” engelleri aşma yöntemlerini yine kendi içinizde çözüyor.
Insparkus’un tüm testlerini tamamladığınızda koçunuzun değerlendirmesi geliyor. Üstelik dergi testlerindeki değerlendirmelere de hiç benzemiyor. Kendinizin bu noktada bu kadar önemsendiğinizi görmeniz sizin Insparkus’a daha da güvenmenizi sağlıyor. Neleri es geçiyorsunuz, nelerin üzerinde dursanız daha başarılı olursunuz tüm sorularınızın cevaplarını bu değerlendirmeyle alıyorsunuz.

Kariyer yolunun başında, ortasında, sonunda, her neresinde olursanız olun, hayatınızla ilgili rahatsızlık duyduğunuz şeyler her neyse, her zaman onları onarabilir, bir yerden yeniden başlayarak hayalini kurduğunuz hayatı yaşayabilirsiniz. İşte o başlangıç deneyimini Insparkus’la yaşamanız size çok şey kazandıracak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder