20 Ağustos 2010 Cuma

Bana ninniler söyle Lykke Li!



Karin Dreijer Andersson ve Lisa Ekdahl'ın memleketi İsveç'ten çıkma Lykke Li, bu aralar en çok dinlediğim sesin sahibi. Müzisyen bir baba ve fotoğrafçı bir annenin 1986 doğumlu kızı Lykke, sanatla doğrudan içiçe bir ailede dünyaya gelmiş. Portekiz, Nepal, Hindistan, Fas derken Amerika rüyası başlayan Lykke Li, 2008 yılında da "hem şehirli" desteğiyle Peter Björn and John'dan tanıdığımız Björn Yttling prodüktörlüğünde ilk albümü Youth Nouvels'i yayınlamış. Elektronik müzik dendiğinde saygı duruşuna geçtiğim Röyksopp, kızımızın yeteneğini farkedip, grubun "Junior" albümünde yer alan "Miss It So Much" şarkısında hünerlerini göstermesini de sağlamış.

Lykke Li, "Possibilty" adlı duygusal bir şarkısını da son yılların en çok ses getiren filmlerinden "New Moon"da kulaklarımıza çalmış. Küçük yaşına aldırmadan iki ödül töreninde adı bile geçmiş. 2009 Meteor Ireland Music Awards'da "Best International Female" dalında adaylığıyla kendini gösteren bu küçük hippi ruhlu yetenek abidesi, Studio8's Female Voice yarışmasında bu defa şeytanın bacağını kırarak ödülün sahibi olmuş. 2009 yılında Friendly Fires, Lykke'nin kendini kısa sürede duyuran şarkısı "I'm Good, I'm Gone"un coverını bile yapmış. Sitesini açtığımızda Carole King'in "Will You Still Love Me Tomorrow?" şarkısını seslendirerek bizleri karşılayan Lykke Lie ile tanışmamı sağlayan şarkı "Tonight" oldu. Sıradanlıktan uzak tarzı ve sıcacık sesi ile hemen sizi kendine çekiyor Lykke Li.

"Youth Novels" albümünü loop'a alıp saatlerce dinlemem sonucu ileride indie, electro pop, indie pop alanlarında adını sıkça duyacağımızı tahmin ettiğim Lykke Li ile yeni tanışacak olanlara özellikle "Dance Dance Dance", "Little Bit", "I'm Good I'm Gone", "Breaking Up", "Tonight" şarkılarını dinlemelerini tavsiye ederim. Myspace'deki sayfasında "Dance Dance Dance" şarkısını sokakta söylerken çekilmiş olan videosundan ve çoğunluğunu kendi yazdığı şarkı sözlerinden de anlayacağınız gibi belli ki bu kızın değişik bir dünyası var. Aşağıda dinleyebileceğiniz, albümün açılış şarkısı -belki de introsu demek daha doğru olur- "Melodies & Desires" ise bu kızcağızdan neden ninniler duymak istediğimin kanıtıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder