17 Mayıs 2010 Pazartesi

Gripin'le bir Balans gecesi!

Vokalde Birol Namoğlu, gitarda Murat Başdoğan, davulda İlker Baliç ve bas gitarda Arda İnceoğlu'ndan oluşan sevilen rock grubu Gripin, bu sene mart ayında çıkış tarihinin adını taşıyan yeni albümleri "M.S. 05.03.2010" ile müzikseverlerle buluştu. Prodüktörlüğünü şarkıların düzenlemelerini de grupla birlikte yapan Haluk Kuruosman'ın üstlendiği çalışmada on şarkı yer alıyor. Nilüfer'in yorumuyla klasikleşen bir Adnan Ergil bestesi "Yolcu Yolunda Gerek"i de albüme cover şarkısı olarak dahil eden grup ilk video klibini Kemal Başbuğ yönetmenliğinde orjinalini ünlü Yunan sanatçı Haris Alexiou'nun "Fevgo" adıyla seslendirdiği şarkının Türkçe cover'ı olan "Durma Yağmur Durma"ya çekti.

7 Mayıs Cuma akşamı Jolly Joker Balans sahnesinde konser veren grup, o gece orada olan herkese çok güzel anlar yaşattı. Balans’tan taşan kalabalık, çoğu zaman grubu sahnede görememeye neden olsa da, mekanda bulunan herkes bu konserden çok memnun ayrıldı. Saatler 00.00’ı gösterdiğinde sahneye yeni albümlerinden “Sal Sensizliğini Üstüme” ile adım atan Gripin, ardarda yeni albümden en sevilen şarkılarını seslendirdi. İkinci şarkı olarak seslendirdikleri “Koca Çınar” seyirciden büyük alkış alırken, gruba ikinci video klipleri için de bir tüyo vermiş oldu. Nielsen Müzik yayın takip servisinin raporlarına göre, radyolarda en çok çalan şarkılardan olan “Durma Yağmur Durma” ile konsere devam eden grubun enerjisi de bu şarkıda seyirci ile beraber yükseldi. Ses sistemi zaman zaman kulaklara tahribat verse de, grup yine de bütünlüğünü bozmayıp, dinleyicilere sanki albümden dinliyormuşuz hissini vermeyi başardı.

İlk üç şarkıdan sonra rock müzik dinleyicileri için “arşivlik” niteliği taşıyan "Gripin" albümünün sevilen şarkısı “Böyle Kahpedir Dünya”yı seslendiren grup, ardından son günlerin en çok izlenen dizilerinden olan “Geniş Aile” için hazırladıkları, yine bir cover olan dizi müziği “Komşu Kızı”nı seyirciyle hep bir ağızdan söyledi. Grup genel olarak seyirci ile iletişimi aza indirgeyip, daha çok şarkı söylemeyi tercih etti. Türk Sanat Müziği duayenlerinden Müzeyyen Senar’dan dinlediğimiz “Dalgalandım da Duruldum” ile konserine devam eden Gripin, bir kez daha cover denilince akla ilk gelen gruplardan olduklarını ispat ettiler. Eski albümden devam eden grup, –bu kez Pamela’sız- “Zor Geliyor”u ve ardından “Elalem”i seslendirdi. “Elalem”i uzun sure seyirciye de söyleten grup, yeni albüme bir dönüş yaparak albümdeki favori şarkım “Beş”, “Gidenin Dostu Olmaz” ve “Sen Gidiyorsun”u seslendirerek herkesi bir anda anılarına doğru sürükledi. Albüm henüz çok yeni olmasına rağmen salondaki herkesin bir ağızdan şarkılara eşlik etmesi de dikkatimi çekti. Bir Sezen Aksu coverı olan “Sarışınım”ın nakaratını gitarist Murat Başdoğan’a söyleten Birol’un konser boyunca vokal performansı da büyük alkış aldı. Konserin ilk yarısı yine yeni albümden “Akşamlar” ile kapanırken grup seyirciyi çok bekletmeyen kısa bir aradan sonra ikinci yarıya Orhan Gencebay’ın kült şarkısı “Batsın Bu Dünya” ile başladı.

Eski ve yeni albümden karışık bir repertuarla devam eden konser; “Sustukların Büyür İçinde”, “Sensiz İstanbul’a Düşmanım”, “Yolcu Yolunda Gerek” ile devam etti. Seyirciden gelen yoğun istek doğrultusunda “Koca Çınar”ı ikinci yarıda tekrar çalan grup, yine seyircilerin isteği ile “Karışmasın Kimseler”i de seslendirdi. MFÖ coverı “Ele Güne Karşı” ile seyircileri hareketlendiren Gripin, konserine “Gözyaşlarım Değil Onlar” ve ikinci defa çaldıkları “Durma Yağmur Durma” ile son verdi. Alkışlarla bis için tekrar sahneye gelen grup, yeni albümden favorim “Beş”i seslendirdi. Candan Erçetin’in sevilen şarkısı “Onlar Yanlış Biliyor” coverı ile geceyi sonlandıran grup, iki saat boyunca orada bulunan ve şarkılara eşlik eden kalabalığa güzel bir konser yaşattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder