24 Mayıs 2010 Pazartesi

İstanbul, "Altın Çağ"da hayat buluyor!


Bugüne kadar yaptığı birçok tiyatro ve dizi müzikleri ile tanınmış olan, elektronik new age müziğinin başarılı temsilcisi Can Atilla, batı ve doğu müziğinin enstrümanlarını birarada kullandığı eserleriyle yepyeni bir tarz yarattığı üçlemesi; "Cariyeler ve Geceler", "1453-Sultanlar Aşkına" ve "Aşk-ı Hürrem"den sonra bu kez, "Altın Çağ" ile müzik severlerle buluşuyor.

Can Atilla'nın; Bizans'tan günümüze 2500 yıllık İstanbul tarihini anlattığı ve 2 CD setten oluşan albümünde, İngiliz Kraliçesi II.Elizabeth onuruna verdiği konserin kayıtlarının da yer aldığı 30 şarkı yer alıyor. İlham kaynağı olarak; Ayasofya ve Aya İrini Kiliseleri, Hazarefen Ahmed Çelebi, Fatih Sultan Mehmet, Cem Sultan, karadan yürütülen gemiler gibi tarihi mekanların ve konuların gösterildiği albümde vokal ile seslendirilen tek şarkı "Yıldızların Kulesi
Galata", Can Atilla'nın solisti Ayça Dönmez tarafından seslendirildi. Etnik, orient, chill-out, ambient ve elektronic tarzda olan albümde keman ve çello soloları öne çıkıyor. 30 solist müzisyen ile kayıtlar gerçekleştirilirken, iki buçuk yıl süren albümün mastering çalışmaları İngiltere'de Jean Michel Jarre, Peter Gabriel, Faithless, Massive Attack, Paul McCartney, Sting, Chris De Burgh, Björk gibi dünyaca ünlü sanatçıların kayıt ve mastering stüdyosu olan Metropolis'te yapıldı. "Altın Çağ"ın ilk video klibi önümüzdeki günlerde "Vivaldi İstanbul'da" adlı şarkıya çekilecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder