29 Haziran 2010 Salı

It's Miller Time, It's Mika Time!



Bu sene ikincisi gerçekleştirilen "Türkiye'nin en taze müzik festivali" sloganını hayata geçiren ve müzik dünyasında yenilikçi müzisyen ve grupları öne çıkaran Miller Freshtival, 29 Mayıs tarihinde Maçka Küçükçiftlik Park'ta izleyicilerine unutulmaz anlar yaşattı. Geçtiğimiz sene Gabriella Cilmi'yi headliner olarak çıkaran festival, bu sene yerinde bir adım atıp çıtayı daha yüksek tutarak Mika'yı headliner olarak seyircilerle buluşturdu. Festival alanına The Raveonettes sahnedeyken iştirak ettiğimiz için şöyle bir standları gezdik önce.
Geçtiğimiz sene Kuruçeşme Arena'da yapılmış olan festivalin en çok ilgi gören oyun ve boyama standları bu sene Maçka Küçükçiftlik Park'ta yerlerini aldı. Bir lunaparkın içinde olduğumuz gerçeğini göz önüne alırsak, dönmedolaptaki ve atlıkarıncadaki insanlarıyla filan atmosfer eğlenceliydi. Freshtival'ın simgesi olan sarı çiçekleri de alanda her bir santimetre karede görebildiğimiz için piknikteymişiz gibi kendimizi taptaze hissettik. Hava da güzel olunca, yaz mevsimine girişimizi de çiçeklerle pozlar vererek kutladık bu bahaneyle.

Tam saatinde sahne alan enerji deposu Mika, "Relax, Take It Easy" ile çıktığı sahnede devleşti ve bizlere eğlencenin kralını sundu. Mika; sempatikliği ve sıcacık gülüşüyle, düzgün Türkçe'siyle, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle ve Freddie Mercury tadında sesiyle alanda bulunan herkesin gözlerini bir an bile kendisinden almamasını başardı. Farklı kültürlerle beslenen, 1983 doğumlu, Beyrut'lu Mika, konser sonrasında sahne şovu ile de uzun süre konuşuldu. "Relax, Take It Easy" şarkısı ile alandaki herkesi dansettiren bu küçük dev adam, "Love Today", "Grace Kelly", "Happy Ending", "Big Girl", "We Are Golden" gibi bünyeye mutluluk hormonu aşılayan şarkılarını seslendirdiği konserden herkesin yüzlerinde gülümsemeyle ayrılmasını sağladı. Uzun süre, hem de gayet başarılı bir şekilde seyirci ile Türkçe konuşan Mika, bir ara yine Türkçe olarak "Ben ölüyorum" deyip, sahnede kendini yere bile attı. "Şimdi 3'e kadar sayacağım ve zıplayacağız" dedikten sonra alandaki herkesi çılgınlar gibi zıplatmayı başaran Mika, bazı şarkılarında bizzat piyanonun başına geçerek dopdolu bir müzisyen olduğunu ve seyirciyi nasıl eline aldığını gösterdi. Kulaklara olduğu kadar gözlere de hitap eden konserde, birbirinden renkli kostümleri ile dansçılar sahne alırken, sahnede devasal bir şişme bacak, şişme bebek ve fonda rengarenk aksesuarlar ile elinde bavuluyla sahneye gelen Mika'nın her şarkıda farklı bir koreografi sergilediği şovu da en az sesi ve şarkıları kadar seyirciyi büyüledi. Her anlamda bir şölene dönüşen konser, sanki dünyaca ünlü bir müzikal izliyormuşuz gibiydi. Hiç bir ses sorununun yaşanmaması ve Mika'nın orkestrasının da kusursuz olması ve konser bitimine yakın, Mika'nın orkestrası ile hep beraber tenekelerle ufak bir müzik gösterisine imza atmaları konserin güzelliğine güzellik kattı. Neticede, Miller Freshtival müziğe gönül vermiş enerji dolu seyircisiyle, eğlenceli standlarıyla, yaz mevsimini çağıran taptaze atmosferiyle ikinci sınavını da başarıyla vererek, bir sonraki seneyi iple çekmemizi sağladı. Meraklısı, Mika'nın "Relax, Take It Easy" performansının bir kısmının da yer aldığı Mika ile yapılmış özel röportajı aşağıdaki linkten izleyebilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder