11 Kasım 2009 Çarşamba

Göksel - Mektubumu Buldun Mu?

“Yollar” albümü ile müzik dünyasına “Merhaba” diyen ve kısa sürede, buğulu ses rengi, kendine özgü yorumuyla müzikseverlerin beğenisini kazanan Göksel, “Depresyondayım”, “Bi Seni Konuşurum”, “Firar”, “Yarabbi Şükür” gibi şarkıları ile başarı grafiğini yükseltti. Kariyerinin altıncı albümünü geçtiğimiz aylarda piyasaya süren sanatçı, bu defa hayranlarının karşısına sadece yorumcu kimliği ile çıkarak, nostaljik eserlerden oluşan bir albüm hazırladı. Ajda Pekkan, Gönül Yazar, Sezen Aksu, Gönül Akkor gibi duayenlerin şarkılarına yeniden can veren Göksel’ le uzun süredir beklenen yeni albümü “Mektubumu Buldun Mu” yu konuşmak için bir araya geldik.

Nostaljik şarkılarından oluşan bir albüm yapma fikri nasıl oluştu?

Müzik şirketim Avrupa Müzik’ in yapımcılarından Deniz Erdem, görüşmemiz sırasında eski şarkıları benim sesime çok yakıştırdığını belirtti ve eski şarkıları bugüne uyarlamaya çalışmadan bir albüm yapma önerisi sundu. Ben de zaten uzun zamandır böyle bir albüm yapmayı arzu ediyordum. Hemen çalışmalara başladık.

"Mektubumu Buldun Mu?" albümünde kimlerle çalıştınız?

Albümde 5 ayrı aranjörle çalıştık. Sarp Özdemiroğlu, Serhat Ersöz, Selim Öztürk, Burak Karataş, Mert Ekren. Kayıtlar İhsan Apça tarafından gerçekleştirildi. Yaklaşık 50 kadar müzisyen de enstrümanlarıyla albüme katkıda bulundu.

Albümde yer alacak şarkıları nasıl seçtiniz?

Bazı şarkılar zaten aklımda vardı. Repertuar çalışmaları için internet üzerinden plak arşivcilerine ulaştım. Bu arada plak şirketimin önerdiği şarkılar da oldu. Yaklaşık 5000 şarkı içinden 12 şarkı seçildi.

Albümde yer alan şarkıların orijinal aranjelerine sadık kalındığını görüyoruz. Şarkıların altyapılarında ciddi değişikliklere gitmemenizin sebebi nedir?

Evet, ciddi değişiklikler yapıp şarkıları bugüne uyarlamaya çalışmadık. Geçmişte şarkıları bize sevdiren temel unsurları korumaya çalıştık. 12 eski şarkıyı birleştiren de benim yeni yorumum oldu.

Albümün ilk video klibi için "Dudaklarında Arzu" şarkısını nasıl seçtiniz?

Şarkıların ilk video klip şarkısı olması açısından birbirinden farkı yoktu. Sadece neşeli bir şarkı olması ve bahar aylarına denk gelmesi sebebiyle bu şarkının uygun olacağını düşündük.

Video kliplerinizde ve konserlerinizde de nostaljik öğelere yer verecek misiniz?

Evet, kliplerde ve konserlerde de aynı şekilde bu nostaljik havayı taşıyacağız.

Çevrenizden ve hayranlarınızdan albümünüze yönelik nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Böyle bir nostalji albümü yapmış olmak hem beni hem de dinleyiciyi çok mutlu etti.

Yeni şarkılarınızdan oluşacak albüm projenizi ne zaman hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?

“Mektubumu Buldun Mu?” henüz o kadar yeni ki, bir sonraki projeden bahsetmek için daha çok erken diye düşünüyorum.

Son 10 yıl içinde bir çok sanatçı nostaljik şarkılardan oluşan albüm projelerine imza attı. Sizin albümünüzü bu projelerden ayıran özellikler sizce nelerdir?

Seçilen repertuar, şarkıların benim sesim ve kimliğim ile birebir örtüşmüş olması ve kayıtların bilgisayar ortamındaki alt yapılarla yapılmamış olması diyebilirim.

"Kim Bilir","Günün Birinde", “Niyet” gibi klasikleri de geçmiş albümlerinizde yorumlamış bir sanatçı olarak, böyle bir projeyi hayata geçirme fikri hep var mıydı? Bu yönde istekler alıyor muydunuz?

Senelerdir yaptığım tüm röportajların son sorusu “Eski şarkılardan oluşan bir albüm yapmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeydi. Dolayısıyla böyle istekler de alıyordum. Uygun zaman buymuş…

Yasal dijital müzik pazarı da, yeni albümler ile beraber hareketlilik kazandı. Siz de şu sıralarda dijital satışlarda zirveye oturan bir sanatçı olarak bu platformlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Müzik artık yer değiştiriyor. Bu bir geçiş dönemi. Dijital müzik platformlarının var olması, albümün dijital satışının yüksek olması ile paralel olarak iyi bir iş yaptığınızda bu sistemin ne kadar faydalı olabileceğine dair çok güzel bir işaret.

www.aveamuzik.com / 19.06.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder