11 Kasım 2009 Çarşamba

Sıla - İmza

Müzik dünyasına 2007 yılında kendi ismini taşıyan albümü ve “…Dan Sonra” parçası ile hızlı bir giriş yapan Sıla, geçtiğimiz ay ikinci albümü “İmza” yı piyasaya sürdü. Lise yıllarından beri şan eğitimi alan, yüksek öğrenimine caz vokal alanında devam ederken Kenan Doğulu ile tanışan Sıla, 7 sene boyunca Doğulu’ ya eşlik etti. Solo kariyerine geçiş döneminde “Sıla” dizisinin müziği ile beğeni topladı. İlk albümünün çıkış parçası olan, Kenan Doğulu ile beraber düet yaptıkları “…Dan Sonra” şarkısı ile geniş bir kitleye kendini tanıttı. 2008 senesinde “En İyi Çıkış Yapan Sanatçı” dalında 4 ödül alan genç şarkıcı, çalışmalarına ara vermeden “İmza” albümünü geçtiğimiz ay dinleyici ile buluşturdu. Tüm şarkı sözlerinin kendisine ait olduğu albümde düzenlemeleri ile Murat Yeter, Ozan Doğulu, Efe Bahadır gibi müzisyenler Sıla’ya eşlik etti. Akustik ve elektronik altyapıları bir arada bulabileceğiniz, iddialı sözleri ile öne çıkan albüm için Sıla, “değişen değil ama gelişen çok şey var” ifadesini kullandı. Dijital müzik platformlarında büyük ilgi gören çıkış parçası “Sevişmeden Uyumayalım” ın Murad Küçük yönetmenliğindeki video klibi ile ekranlarda olan genç şarkıcı “İmza”yı anlattı.

Yeni albümünüz "İmza"dan beklentileriniz neler?
Umarım uzun çalışmalarımızın karşılığını alırız. Şarkılar sevilir ve bolca dinlenir.

"Sevişmeden Uyumayalım" bir çok radyo listelerine üst sıralardan giriş yaptı. Albümün geneli ve çıkış şarkınız için ne yönde tepkiler alıyorsunuz?
Şu ana kadar aldığımız tepkilerin hepsi son derece olumlu, bu da sevindiriyor bizi. “Sevişmeden Uyumayalım” sevildiği gibi albümdeki diğer şarkılar da çok sevildi. Günden güne de dinleyicinin keşfi devam ediyor.

"İmza"nın hazırlık aşaması nasıl gelişti? Müziğinizde, anlatımınızda neler değişti?
Bir sene kadar kapandık. Bestelerin hepsini Efe Bahadır' la beraber yaptık. “Her An Aksilik Çıkabilir” in müziğinde ise sadece Efe' nin imzası var. Aynı zamanda altı şarkının aranjörü de o. Diğer aranjörler Murat Yeter ve Ozan Doğulu. Ozan aynı zamanda ilk albümde olduğu gibi bu albümün de prodüktörlüğünü üstlendi. Vaktimiz sınırlıydı bu defa dolayısıyla bir yılda başımıza gelen neyse onları anlattık bu şarkılarda. Hem müzikal olarak hem de hikayeler açısından. Yine akustik ve elektronik bir arada. Daha tutarlı bir anlayış var, özellikle de sound’da. Değişen çok şey yok ama gelişen çok şey var.

Albümünüzde akustik, alaturka ve elektronik havayı aynı anda alabiliyoruz. Bunun yanı sıra slow şarkılar ağırlıkta. Albümün tarzı hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Bizim çıkış noktamız kaliteli Türkçe pop müzik yapmaktı. Hala da aynı bakış açısıyla devam ediyoruz yola. Bir ad koymadık, bu benim müziğim.

İlk albümünüz 'Sıla' ile yakaladığınız başarı sonrasında "çıtayı düşürme" gibi bir endişe duydunuz mu?
Elbette. İkinci albüm çok kritik bir albümdür. Birinci albümden daha güçlü olmak zorundaydı. Dolayısıyla fazladan bir stres de vardı üzerimde. Şarkıların sevilmesiyle beraber ne stres kaldı ne de endişe tabi.

Önce 'Sıla' dizisine yaptığınız müzik ile adınızı duyurdunuz, şimdi de son albümünüzde 'Yaban Gülü' dizi müziğiniz bulunuyor. İleride sizi görsel projelerin aranan müzik direktörü konumunda görebilir miyiz?
Gerçekten çok iyi bir fikirmiş! Neden olmasın?

2008 yılında Yunan şarkıcı Tamta, '...Dan Sonra'yı tekrar yorumladı. Aynı sene Kolombiyalı grup Ciclon ile "Shaker" albümünde beraber çalıştınız. Yurtdışına açılma fikrine kendinizi hazır hissediyor musunuz?
Yaptığınız işi dünyaya gönderiyorsunuz zaten.”…Dan Sonra” yı Yunanca’ ya çevirmeleri, Ciclon' un bestelerine söz yazmış olmam bunun bir kanıtı.

Ferhat Göçer, Emel ve Kenan Doğulu gibi isimlere şarkılarınızı vermiştiniz. Önümüzdeki günlerde sizi yine şarkıların 'imza' kısmında görmeye devam edecek miyiz?
Evet. Yeni çıkacak üç, dört albümde imzam var. Çok da güzel şarkılar. Sürpriz olsun!

Vokalistlik yaptığınız dönemde de hep kendi albümünüzü çıkarmayı istiyor muydunuz? Solo kariyerinize geçme aşamanız nasıl gelişti?
Kendi şarkılarımı yazıp söylemek çocukluğumdan beri en büyük hayalimdi. Geri vokal yaparak da çok tecrübe ve bilgi attım cebime. İyi bir okul oldu bana.

Güçlü dış görünüşünüzün altında melankolik bir tarafınız olduğunu düşünüyor musunuz?
Tabi ki var. Ruh halleri çok çabuk değişen biriyim. Gün içinde bir anda ağlamaya başlayıp beş dakika sonra gülebilirim. Doğduğum günden beri sinirlerim mi bozuk acaba?

Başka isimler ile hiç kıyaslanmamış bir şarkıcı olarak, nasıl polemiklerden uzak durabiliyorsunuz?
Sadece işimi yaparak…

Yasal yollardan dinleyici ile müziği bir araya getiren dijital müzik platformlarının, sanatçılara ne gibi katkıları olduğunu düşünüyorsunuz?
Dijital müzik platformlarını fazlasıyla destekliyorum. Umarım dinleyici de benimle aynı fikirdedir. Korsan ve mp3 bizim için gerçek bir tehdit. Emeklerin karşılık bulması için satış gerekiyor. İşimizi uzun vadeli yapabilmemiz de bununla doğru orantılı.

www.aveamuzik.com / 13.04.2009

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder